2022. okt 26.

Szilvás-fahéjas morzsasüti

írta: Petőcz Ferenc
Szilvás-fahéjas morzsasüti

szilvas1.jpg

Hasonló süteményünk már készült, de bármiből elkészíthető. Nagyon finom lett.

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg rétesliszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg tejföl vagy joghurt
  • 4 tojás
  • 40 dkg szilva

A liszteket átszitáljuk, félre tesszük. A puha vajat habosra keverjük a tojások sárgájával a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a liszteket és a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan, hogy ne törjön össze a hab beleforgatjuk a masszába.

Egy tepsit kikenünk vajjal és lisztezzük. Ebbe kerül a massza, a massza tetejére rakjuk a darabolt szilvát

Az egész tetejére jön a morzsa:

  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg kristálycukor
  • 5 dkg rétesliszt
  • 5 dkg finomliszt
  • 1 kk őrölt fahéj

Ehhez a részhez hideg vaj kell, az egészet morzsásra összedolgozzuk és rászórjuk a sütire. 160 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük, majd 180 fokra emeljük a hőt és újabb 20 perc sütés jön.

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek