Szilvás-fahéjas morzsasüti
Hasonló süteményünk már készült, de bármiből elkészíthető. Nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg finomliszt
- 12,5 dkg rétesliszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg tejföl vagy joghurt
- 4 tojás
- 40 dkg szilva
A liszteket átszitáljuk, félre tesszük. A puha vajat habosra keverjük a tojások sárgájával a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a liszteket és a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan, hogy ne törjön össze a hab beleforgatjuk a masszába.
Egy tepsit kikenünk vajjal és lisztezzük. Ebbe kerül a massza, a massza tetejére rakjuk a darabolt szilvát
Az egész tetejére jön a morzsa:
- 7 dkg vaj
- 7 dkg kristálycukor
- 5 dkg rétesliszt
- 5 dkg finomliszt
- 1 kk őrölt fahéj
Ehhez a részhez hideg vaj kell, az egészet morzsásra összedolgozzuk és rászórjuk a sütire. 160 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük, majd 180 fokra emeljük a hőt és újabb 20 perc sütés jön.