Sonkás-paradicsomos édeskömény
Az elmúlt időszakban volt pár receptünk édesköménnyel, így a sort még gyarapítani szerettük volna. Szerintünk ez utóbbi lett a legfinomabb és a fanyalgóknak is ízleni fog, így fogadjátok szeretettel.
Hozzávalók:
- 1 kg édeskömény
- 3 ek olívaolaj
- 25 dkg gépsonka apróra kockázva
- 2,5 dl húsleves alap (kockából is jó)
- 1,5 dl száraz fehérbor
- só, frissen őrölt bors
- 3 ek paradicsomsűrítmény
- 1 ek liszt
Az édeskömény zöld kaporszálait vágjuk le, aprítsuk fel, majd tegyük félre. A köménygumókat vágjuk félbe a nagyobbakat negyedekbe. Az olívaolajat hevítsük fel, majd a köménydarabokat pirítsuk meg, közben sózzuk, borsozzuk. Amint pici szint kaptak öntsük fel a borral, meg a a levesalappal. Lefedve 20 percet pároljuk. Amikor megpuhult hozzáadjuk a sonkát, elkeverjük a sűrített paradicsomot a liszttel és hozzá merünk a mártásalapból, majd ezzel besűrítjük az ételt. Forrás után párolt rizzsel tálaljuk, a tetejét megszórjuk az aprított édeskömény levelekkel (ánizskapor a neve).
Jó étvágyat!