2022. dec 20.

Kelbimbó saláta gránátalmával

írta: Petőcz Ferenc
Kelbimbó saláta gránátalmával

kel3_1.jpg

A kelbimbót többnyire egysíkúan ismeri a magyar konyha, de mi készítettünk néhány alternatív felhasználási módot és a közös bennük, hogy mind finom. A most következő is egy remek fogás, amely egyszerűségében és olcsóságában járulhat hozzá az ünnepi asztalhoz. 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg felpucolt, félbe vágott kelbimbó
  • 1 gránátalma
  • 10 dkg pisztácia
  • só, bors
  • balzsamkrémecet vagy gránátalma szirup

Kevés olívaolajat felhevítünk, belerakjuk a kelbimbót,sózzuk, borsozzuk. Addig pirítjuk, ameddig megpuhul. A hőkezelést befejezzük, hagyjuk picit hűlni, majd hozzá adjuk a gránátalma magokat és a pisztáciát. Elkeverjük és pár evőkanál krémbalzsamecettel meglocsoljuk. Én most a gyümölcsös íz miatt málnás balzsamecetet használtam, de az igazi hozzávaló a gránátalmaszirup lett volna, de nem volt itthon. A salátához bolti fűszerezett halat tálaltunk, de bármilyen hús, rántott sajt jó hozzá.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta