Kelbimbó saláta gránátalmával
A kelbimbót többnyire egysíkúan ismeri a magyar konyha, de mi készítettünk néhány alternatív felhasználási módot és a közös bennük, hogy mind finom. A most következő is egy remek fogás, amely egyszerűségében és olcsóságában járulhat hozzá az ünnepi asztalhoz.
Hozzávalók:
- 0,5 kg felpucolt, félbe vágott kelbimbó
- 1 gránátalma
- 10 dkg pisztácia
- só, bors
- balzsamkrémecet vagy gránátalma szirup
Kevés olívaolajat felhevítünk, belerakjuk a kelbimbót,sózzuk, borsozzuk. Addig pirítjuk, ameddig megpuhul. A hőkezelést befejezzük, hagyjuk picit hűlni, majd hozzá adjuk a gránátalma magokat és a pisztáciát. Elkeverjük és pár evőkanál krémbalzsamecettel meglocsoljuk. Én most a gyümölcsös íz miatt málnás balzsamecetet használtam, de az igazi hozzávaló a gránátalmaszirup lett volna, de nem volt itthon. A salátához bolti fűszerezett halat tálaltunk, de bármilyen hús, rántott sajt jó hozzá.
Jó étvágyat!