2023. jan 12.

Paradicsomos-húsos sült savanyú káposzta

írta: Petőcz Ferenc
Paradicsomos-húsos sült savanyú káposzta

kaposzta.jpg

Mint arról korábban arról hírt adtunk, a savanyú káposztát házilag készítjük és idén 21 kg készült belőle. Pár karácsonyi ételt már olvashattatok, de most egy kiló faló recept jön és minden diétába jól passzol.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma kockázva
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 ek zsír
  • 0,5 kg darált hús
  • 1 darabos paradicsom konzerv
  • 1 chili
  • őrölt bors

A zsíron a hagymákat üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát. Fedő alatt időnként átkevergetve megpároljuk a káposztát, ha ezzel végeztünk, akkor hozzá adjuk a darált húst, amelyet kevergetve fehéredésig párolunk, közben borsozunk is. Só csak akkor kell bele, ha szükséges, mert a savanyú káposzta is sós és elégséges az ételbe. A művelet végeztével beleöntjük a paradicsomkonzervet, adunk hozzá picit vizet, felforraljuk, majd lassú tűzön pár percet krémes állagúra főzzük. HA edényünk fedővel együtt mehet a serpenyőbe akkor úgy, ha nem, akkor hőálló tálba fóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 40 percet sütjük. Teljeskiőrlésű kenyérrel kiváló egytálétel, jó vacsora.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Tartósítunk Húsok és halak Egészség vega és tészta