Paradicsomos-húsos sült savanyú káposzta
Mint arról korábban arról hírt adtunk, a savanyú káposztát házilag készítjük és idén 21 kg készült belőle. Pár karácsonyi ételt már olvashattatok, de most egy kiló faló recept jön és minden diétába jól passzol.
Hozzávalók:
- 0,5 kg savanyú káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma kockázva
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 ek zsír
- 0,5 kg darált hús
- 1 darabos paradicsom konzerv
- 1 chili
- őrölt bors
A zsíron a hagymákat üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát. Fedő alatt időnként átkevergetve megpároljuk a káposztát, ha ezzel végeztünk, akkor hozzá adjuk a darált húst, amelyet kevergetve fehéredésig párolunk, közben borsozunk is. Só csak akkor kell bele, ha szükséges, mert a savanyú káposzta is sós és elégséges az ételbe. A művelet végeztével beleöntjük a paradicsomkonzervet, adunk hozzá picit vizet, felforraljuk, majd lassú tűzön pár percet krémes állagúra főzzük. HA edényünk fedővel együtt mehet a serpenyőbe akkor úgy, ha nem, akkor hőálló tálba fóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 40 percet sütjük. Teljeskiőrlésű kenyérrel kiváló egytálétel, jó vacsora.
Jó étvágyat!