2023. máj 25.

Epres krémes

írta: Petőcz Ferenc
Epres krémes

epres.jpg

Eljött a nagy eper szezon, reméljük jó termés lesz, finom és megfizethető. Késztettem is gyorsan egy finom szuper epres krémest.

20*30 vagy 25*25 centis csatos formához

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • annyi tejföl, amennyit a tészta felvesz és jól nyújtható nem lesz

A krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 50 dkg eperből készült püré
  • 3 dl tej
  • 4,5 ek liszt

A tésztához összedolgozzuk a lisztet, porcukrot, vajat, sütőport, tojás, tejfölt. 3 részre osztjuk, majd egy tepsi hátulját kikenjük vajjal, lisztezzük és egyenként kisütjük rajta a lapokat. A lapokat félretesszük óvatosan, ne törjön össze.

A krémhez a lisztet felfőzzük sűrű krémmé a tejjel és a gyümölcspürével. A szobahőmérsékletű vajat eldolgozzuk a cukorral. Amikor a tejes krém kihűlt összedolgozzuk vajas keverékkel és betöltjük a lapokat. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral és szeleteljük.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek