Paradicsomos spagetti guancialéval
4 adag
Vélhetően sokan túl vannak már a nyaralás tervezésén, nálunk ez még zajlik és egyik lehetséges helyszín a napfényes Itália, amely legendásan híres a különböző könnyed pastákról. Így készítettünk mi is egy olasz tészta vacsorát.
Hozzávalók:
- 35 dkg durum spagetti
- 10 dkg guanciale (receptje a blogon található) toszkán tokaszalonna
- 4 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- 3 dkg olajbogyó
- füstölt chilipehely
- 15 dkg koktélparadicsom
- só, bors
- 1,5 dl száraz vörösbor
- 40 dkg darabos paradicsom konzerv
- 20 dkg reszelt sajt vagy 5 dkg parmezán jellegű sajt
- bazsalikom levél
A paradicsomos tagliatelle lelke a húsos szalonna. A guancialét csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd pár perc alatt átpirítjuk egy tapadásmentes serpenyőben, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát.
Beledobjuk az olajbogyót és megszórjuk a chipotléval, majd jöhetnek a félbevágott koktélparadicsomok. Sózzuk, borsozzuk, és amikor összepirultak a hozzávalók, felöntjük a vörösborral, majd a negyedére forraljuk.
Ha a bor kellően visszaforrt, a mártáshoz adjuk a konzervparadicsomot, és addig rotyogtatjuk, amíg elkészítjük a tésztát. A tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük, majd átszedjük a mártásba 1-2 merőkanál tésztafőzővízzel együtt, és 1-2 perc alatt készre rotyogtatjuk.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a friss aprított bazsalikommal és a reszelt sajttal.
Jó étvágyat