Spárgás carbonara csúsza
2 főre, kiadós vacsora
Mi is azt valljuk, amit a régi idő emberek, mindent a maga idején kell fogyasztani, amikor terem, akkor a legjobb, így az idényzöldségeket, gyümölcsöket is a maga idejében. A spárga szezonja van most és kevesen tudják mit érdemes és hogyan készíteni belőle. Oldalunkon több recept is akad és most bővítjük a sort. Egy olaszos tészta vacsora következik.
Hozzávalók:
- 20 dkg csusza tészta
- 10 dkg guanciale vagy kolozsvári szalonna
- só, frissen őrölt bors
- 4 dkg parmezán
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 6-7 db spárga
A guancielét felkockázzuk, lepirítjuk, majd hozzá adjuk a kb 1 cm-es darabokra vágott spárgát. Közben a tésztát is feltesszük főni. A tojásokat összekeverjük pici sóval, frissen őrölt borssal és a parmezánnal. Amikor a spárga is megpuhult és a tészta is megfőtt olaszosan al dente keménységűre a tésztát is a spárgás szalonnához adjuk. A tészta főzővízéből kb 1-1,5 dl kiveszünk és óvatosan hozzákeverjük a tojásokhoz. A keveréket ráöntjük a tésztára a tűzhelyet elzárjuk és addig rázogatjuk vagy keverjük az ételt, ameddig besűrűsödik. Tálaljuk a tetejére kevés parmezánt vagy grana padanot reszelünk.
Jó étvágyat!
Tipp: a zöld spárgát nem kell hámozni, egyszerűbb vele dolgozni.