Juhtúrós-kapros tészta sült retekkel
3 adag
A napfény friss ízei egy tányérban, így foglalnám össze ezt a receptet. Készítsétek el egészségetekre.
Hozzávalók:
Mártáshoz:
- 25 dkg tejföl
- 10 dkg juhtúró
- 1 csokor kapor aprítva
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- pici só, frissen őrölt bors
A retek:
- olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 20 dkg retek karikákra vágva
+ 25 dkg tészta, 10 dkg kolozsvári szalonna vagy guanciale, 5 dkg kenyérszalonna
A mártás összetevőit keverjük össze. A retket keverjük el a fűszerekkel az olajjal, tegyük sütőbe és süssük meg. A tésztát főzzük meg, közben a szalonnákat kockázzuk apróra és pirítsuk le. A főtt tésztát tegyük a szalonnákhoz keverjük el, szedjük tányérra. a tésztára rakjunk a mártásból és a sült retekből.
Jó étvágyat!