Röfi ropi házilag
Az őszi esték, baráti sörözések, meccs nézések egyik kedvenc ropogtatni valója a roppanósra sült malacbőr falatka. Találtunk is egy receptet amelyet azonnal ki is próbáltunk. Úgy néz ki remekül működik és mivel most jön a téli malacságok sora könnyen hozzá jutni az alapanyaghoz. Szerintem ezt is szeretni fogjátok.
Hozzávalók:
- 50 dkg felpucolt sertésbőr
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors köménymag
A felsoroltakat vízben feltesszük és puhára főzzük. Kivesszük a bőr darabokat lecsepegtetjük, letöröljük szárazra majd felszeleteljük kisebb darabokra. Ezt megelőzen még a rajta levő zsír darabkákat levgjuk, erre azrt is van szükség, mert ahol rajta marad ott a bőrke nem fog tudni rendesen szétnyílni.
Sütőráccsal bélelt tepsibe a rácsokra tesszük a bőr darabkákat. 130 fokon kb 2 és fél órát hőlégkeverésen szárítjuk. Ilyenkor kicsit rugalmas lesz az állaga hagyjuk pér percet pihenni és amikor kihűlt levesszük a rácsról a darabokat. Ekkor már keménynek kell lennie.
Forró zsíradékban gyorsan kisűtjük sózzuk, külöböző fűszerekkel ízesíthetjük. Jó étvágyat!