2023. dec 26.

Kapribogyós pulykarolád

írta: Petőcz Ferenc
Kapribogyós pulykarolád

4 adag

414043824_10219884632865161_4867407243359695810_n.jpg

Elmúlik az ó esztendő fő ünnepe a karácsony. Nálunk sajnos ez egy pulyka vesztét is okozta, de készítettünk néhány jó fogást, kevésbé ismert ételeket, amelyek majd később bárki asztalán feldobhatjék a hétköznapi ízek okozta egyhangűságot, közben mégsem terhelik le a pénztárcát. Ez is egy ilyen recept. 

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamel (15-15 dkg kb)
  • 5 dkg mazsola
  • 2 ek kapribogyó
  • 2 ek aprított pekándió
  • 10 dkg gépsonka szeletelve majd kockázva
  • fél csokor aprított peterzselyem
  • só, bors
  • 1 kis konzevr paradicsomsűrítmény
  • 2 dl tejszín
  • 1-1 kiskanál aprított rozmaring, kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma kockázva
  • 1 kápia paprika kockázva
  • 30 dkg rizs

Egy adag:   kcal: 634.45 , fehérje: 48.42 gramm, szénhidrát: 68.7 gramm, zsír: 18.33 gramm

A hús szeletek sózzuk, borsozzuk. A mazsolát felforraljuk vizzel, majd állni hagyjuk negyedórát, utána leszűrjük. A mazsolát a kapribogyót, pekándiót, sonkát, petrezselymet összekeverjük, betöltjük a húsokat, feltekerjük, hústűvel összefogjuk hogy ne essen ki a töltelék.

A paradicsom sűrítményt a rozmaringgal, kakukkfűvel, tejszínnel kelkeverjük. 3 ek olívaolajat felhevítünk a tekercseket minden oldalukon  megpirítjuk, hozzá adjuk a hagymát, picit pároljuk majd felöntjük a tejszínes keverékkel, hozzáadjuk a babérlevelet. Lefedve 30 percet pároljuk, majd bele kerül a kápia is, innentől még 10 perc főzés történik. Rizzsel tálaljuk. 

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta