Kapribogyós pulykarolád
4 adag
Elmúlik az ó esztendő fő ünnepe a karácsony. Nálunk sajnos ez egy pulyka vesztét is okozta, de készítettünk néhány jó fogást, kevésbé ismert ételeket, amelyek majd később bárki asztalán feldobhatjék a hétköznapi ízek okozta egyhangűságot, közben mégsem terhelik le a pénztárcát. Ez is egy ilyen recept.
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamel (15-15 dkg kb)
- 5 dkg mazsola
- 2 ek kapribogyó
- 2 ek aprított pekándió
- 10 dkg gépsonka szeletelve majd kockázva
- fél csokor aprított peterzselyem
- só, bors
- 1 kis konzevr paradicsomsűrítmény
- 2 dl tejszín
- 1-1 kiskanál aprított rozmaring, kakukkfű
- 1 babérlevél
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- 1 kápia paprika kockázva
- 30 dkg rizs
Egy adag: kcal: 634.45 , fehérje: 48.42 gramm, szénhidrát: 68.7 gramm, zsír: 18.33 gramm
A hús szeletek sózzuk, borsozzuk. A mazsolát felforraljuk vizzel, majd állni hagyjuk negyedórát, utána leszűrjük. A mazsolát a kapribogyót, pekándiót, sonkát, petrezselymet összekeverjük, betöltjük a húsokat, feltekerjük, hústűvel összefogjuk hogy ne essen ki a töltelék.
A paradicsom sűrítményt a rozmaringgal, kakukkfűvel, tejszínnel kelkeverjük. 3 ek olívaolajat felhevítünk a tekercseket minden oldalukon megpirítjuk, hozzá adjuk a hagymát, picit pároljuk majd felöntjük a tejszínes keverékkel, hozzáadjuk a babérlevelet. Lefedve 30 percet pároljuk, majd bele kerül a kápia is, innentől még 10 perc főzés történik. Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!