2024. júl 30.

krémsajtos tejszínes csirkeragu

írta: Petőcz Szabó András
krémsajtos tejszínes csirkeragu

 Akik rendszeresen olvasnak minket, ők tudják, hogy nem szeretek mosogatni. Igyekszem mindig olyan ételeket kitalálni, amihez vevés hozzávaló kell, és alig kell hozzá venni valamit. Lábas helyett én wokot szeretek használni, hamarabb készül el benne az étel. 4 adag lesz.

kremsajt.jpg

Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, zsiradék, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 25 dkg gomba, 2 ek vaj, 1 dl fehér bor, 1 tejszínes tömlős sajt, 2 dl főzőtejszín, 1 ek liszt, 1 csokor petrezselyem, 30 dkg száraz tészta.

kremsajt2.jpg

Elkészítés: A száraz tésztát a csomagoláson feltüntetett előírás szerint megfőzzük, leszűrjük. egy dl vizet félre teszünk a főzőlevéből. A csirkemellet felcsíkozzuk. Kevés zsiradékon fehéredésig sütjük, egy tányérra félre tesszük. A megmaradt zsiradékhoz adjuk a vajat. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, pár percig együtt pároljuk. Jön a szeletelt gomba, hagyjuk hogy levet engedjen, ezután felengedjük a borral. Sózzuk, borozzuk, lassú lángon kevergetve elpárologtatjuk belőle az alkoholt, majd hozzáadjuk a tömlős sajtot és a tejszínt. A félretett főzőlében elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk a mártáshoz, és sűrűre főzzük. Bele tesszük a húst és összeforraljuk. Összekeverjük a kifőtt tésztával. Tálaláskor aprított petrezselyemmel megszórjuk.

Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak Egészség vega és tészta