2024. aug 13.

kovászos uborkás csirketokány bulgurral

írta: Petőcz Szabó András
kovászos uborkás csirketokány bulgurral

Köztudott tény rólam, hogy imádom az egy edényes ételeket. Mivel, ebben a nagy melegben nem szívesen bíbelődünk sokat a konyhában, így sorra jutnak eszünkbe minél könnyebb ételek kitalálása. Ilyenkor ritkán kívánjuk a nehéz ételeket, de mégis tartalmasat szeretünk fogyasztani. Nem mellesleg nem kell hozzá sok minden, keveset kell cipekedni, és szinte minden otthon van. Nálunk ilyenkor mindig van kovászos uborka, Az jutott az eszembe, hogy valami frissítő fogás alapanyaga is lehetne. 4 adag lesz belőle.

kovaszos_csirke.jpg

Hozzávalók: 50 dkg csirkecombfilé, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss kapor, 3-4 ek mustár, só, bors. ' nagyobb kovászos uborka és kb. 2-3 dl leve, 2 dl főzőtejszín, 1 ek étkezési keményítő.

Elkészítés: A csirkecombfilét felcsíkozzunk. A megtisztított vöröshagymát kevés zsiradékon pároljuk, jöhet hozzá a reszelt fokhagyma, és a hús is, amit fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, ízlés szerinti mustárt, majd sózzuk, borsozzuk. A kisebb darabokra vágott uborka és annyi leve is mehet hozzá, hogy éppen ellepje. A ddig főzzük, amíg a hús puha nem lesz, ekkor a keményítővel kikevert tejszínnel kissé besűrítjük. Tálaláskor friss kaporral meg szórhatjuk. Párolt bulgurral tálaljuk.

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta