Szőlős sertésszelet boros burgonyával
4 adag
A szüret mindig emblematikus zárása a nyári betakarításnak, talán az utolsó szabadban együtt tölthető boldog időszak. Évről évre készítünk ehhez az eseményhez köthető recepeteket, amelyekből az oldalunkon is tudtok válogatni, akad benne halas, csirkés, sertéshúsból készült, közös a bor must, szőlő. Idén is szeretnénk folytatni a sort, elsőnek ezzel amost kreált étellel indítunk.
Hozzávalók:
- 4 nyitott szelet karaj
- 80 dkg burgonya karikázva
- só, frisen őrölt bors
- 2 ek zsír
- szőlő
- 3,5 dl száraz fehérbor
- 2 ek liszt
- 2 gerezd reszelt fokhagyma vagy 1 ek fokhagymakrém
Elsőnek a húst klopfoljuk ki , majd sozzuk és borsozzuk
A húst töltsük meg a szőlő szemekkel.
Ezt követően készítsünk kis batyukat a töltött húsokból, hústűvel tűzzük össze és forgassuk lisztbe a batyukat, erre azért van szükség, hogy a hús puha maradjon, mert egyéb módon a karaj száraz hús.
Egy magas falu edényben melegítsünk fel 1 ek zsírt, ebben pirítsuk meg a batyuk minden oldalát. Majd tegyük félre a húst a visszamaradt zsírhoz adjuk a többit és ekkor kerül bele a fokhagyma. A fokhagymát lepirítjuk és visszatesszük a húst, ffelüntjük a borral, lefedve pároljuk. Amikor a hús már félig kész, hozzáadjuk a krumpli karikákat és ekkor kevés sóval, borssal beállítjuk az ízeket, lefedve pároljuk, amikor a krumplis is megfőtt fedő nélkül főzzük, hogy a mártásunk picit be tudjon húzni. Szőlőszemekkel tálaljuk. Jó étvágyat!