2025. ápr 21.

Ázsiai zöldséges pulykaragu

írta: Petőcz Ferenc
Ázsiai zöldséges pulykaragu

491959829_10222768989492274_7536865273965311545_n.jpg

Továbbra is haladunk az egyszerű és gyors ételek mentén, probálva egészségtudatosan étkezni. Szerencsére már kezd beépülni a dolog az életünkbe, így most hozunk nektek egy remek gyors és egyszerű fogást.

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell darabolva
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 0,5 dl víz
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 4 ek világos szójaszósz
  • 3 ek olaj, lehetőleg wok olaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cm-es darab reszelt gyömbér

Elsőnek a vízben elkeverjük a keményítőt és ebbe tesszük a húst, addig forgatjuk a darabolt húst kanállal, ameddig felveszi a teljes keményítős vízmennyiséget. Erre azért van szükség, hogy hűsunk ne száradjon ki és elérjük azt az állagot, amit a kínai éttermekben megszoktunk. 

A húst a felhevített olajon lepároljuk, hozzáadjuk a hagymákat, reszelt gyömnbért, zöldségeket, enyhén sózzuk és megpároljuk, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak, a végén beletesszük a szójaszószt. egyszer összeforraljuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

ázsia Nemzetek konyhája