2017. feb 02.

Krumpligombóc leves

írta: Petőcz Ferenc
Krumpligombóc leves

Elkészítés ideje: 1 óra, könnyű

 

Alapanyagok 4 főre: 10 dkg szalonna, 1,5 liter víz, pirospaprika, 1 ek piros arany, 1 kis konzerv sűrített paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 kg burgonya, 10 dkg liszt, 1 tojás, só és bors

0,5 kg felpucolt krumplit felteszünk főzni enyhén sós vízbe. Amikor megfőtt leöntjük a levét és hagyjuk picit kihűlni, ehhez adunk majd 10 dkg lisztet és 1 tojást, sózzuk. Összegyúrjuk és gombócokat formálunk belőle.

dsc07470.JPG

10 dkg házi füstölt szalonnát felaprítunk, zsírjára pirítunk és ehhez adunk 1 nagy fej kockázott vöröshagymát, 2 gerezd reszelt fokhagymát. Üvegesre pároljuk a hagymákat, majd kevés pirospaprikát, piros aranyat és egy kis konzerv sűrített paradicsomot adunk hozzá. Felöntjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk és belefőzzük a gombócokat. Régen ettünk ilyent és nagy öröm volt elkészíteni eme egyszerű, olcsóm és finom levest. Jó étvágyat! A receptet: Petőcz Ferenc készítette.

dsc07474.JPG

Szólj hozzá

Levesek