Rántott borjúláb
Elkészítés: 2,5 óra, könnyű
Hozzávalók: 1,45 kg csontos borjúláb, babérlevél, só, szemes bors, köménymag, görögszéna, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, liszt, tojás, zsemlemorzsa
Kérjük meg a hentesünket, hogy vágja négybe a borjúlábat. Otthon mossuk meg, mielőtt feldolgoznánk. Egy kuktába tegyük bele a csontot, a háromnegyedig bevágott vöröshagymát, a fokhagymákat, a babérlevelet. A többi fűszert tegyük teadióba, és így rakjuk a többi hozzávaló közé. Öntsük fel az edényt vízzel. Főzzük meg a csontot, és hagyjuk teljesen kihűlni. Érdemes előző este ezt a lépést elvégezni.
Másnap óvatosan fejtsük le a csontokat, a benne lévő velőt pedig fogyasszuk el. Egyforma nagyságú darabokra vágjuk a lefejtett bőrt. Szokásos módon panírozzuk ki, és bő, forró olajban süssük ki. Sült krumplival tálaltam, de rizzsel. Párolt zöldséggel is lehet.
A receptet Szabó András készítette.