Keleti saláta Feri-módra
Elkészítés: 30 perc, könnyű
Attól spontán, hogy a LIDL-ben találtam akciós friss és nem szárított shitake gombát, abból készül az illatos gombás kínai étek is.
Szoktam olyan levest készíteni magam is, így valami nagy robbanás vártam a friss gombától. ez elmaradt a szárított eddig beáztatás után nagyobb élményt adott, nem tudom miért, de a salátám jó lett, így jön a recept.
10 dkg shitake darabolva, 1 darabolt piros kaliforniai paprika, 3 csirkecomb filézve, kockázva, 2 vöröshagyma nagyobbra vágva, 1 kisebb cukkini, só és kínai gyömbéres fűszerkeverék kókuszzsíron párolva 2 ek Worchester szósszal keverve. Az egészet darabolt szívsalátára helyezzük, tálaljuk. Ha van otthon, ami most nem volt, akkor pirított szezámmaggal szórjuk.
A receptet: Petőcz Ferenc készítette