2017. feb 09.

Tenger gyümölcsei saláta

írta: Petőcz Ferenc
Tenger gyümölcsei saláta

Elkészítés: 1,5 óra, könnyű

Hozzávalók:

1 kg vegyes tenger gyümölcse
0,5 kg vöröshagyma
0,5 kg paradicsom
1 csokor petrezselyem
só, bors
2 citrom, 1 dl olaj

sali2.jpg

A citrom levét az olajjal keverjük el.
A paradicsomot kockázzuk, majd a lilahagymát szeljük fel. Sózzuk, borsozzuk. A tenger gyümölcsét sós vízben főzzük meg kb 20 perc. Utána szűrjük le, majd adjuk a paradicsomhoz, és a lilahagymához. Öntsük rá a citromos olajat, adjuk hozzá a friss petrezselymet és hűtsük be. Friss kenyérrel tálaljuk és élvezzük egy pohár fehére borral a mediterrán hangulatot.

A receptet: Petőcz Ferenc és Szabó András készítette

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta