2017. feb 21.

Zelleres burgonyakrémleves kolbászkarikákkal

írta: Petőcz Ferenc
Zelleres burgonyakrémleves kolbászkarikákkal

Elkészítés: 45 perc, könnyű

A kamrában körbenéztem, még rengeteg burgonya van otthon, amit mihamarabb el kellene valahogy tüntetni, mert nemsokára itt az idei. Ekkor született meg ez a recept.

dsc07539.JPG

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 darabka zellergumó, 50 dkg. burgonya, 2-3+1-2 szál snackzeller (vagy halványítózeller), 5 dkg. vaj, 1 l víz (benne 2 zöldségleves kocka feloldva), 1-1 tk. mustár, 2 dl. 30%-os tejszín, 30 dkg. kolbász

A kétféle hagymát megfuttatjuk a vajon, majd hozzáadjuk a zellergumót,a zellerszárat, a   felkockázott burgonyát, kicsit összepirítjuk a zöldségekkel, majd felöntjük a zöldséglevessel. Fűszerezzük, esetleg még sózhatjuk is ízlés szerint, hozzáadjuk a mustárt,. Közepes tüzön, lefödve puhára főzzük. Majd botmixer segítségével pürésítjük a levest, majd kevés forró lével elkeverjük a tejszínt, és összeforraljuk a levessel. A vékony karikákra szelt kolbászt kevés olívaolajon megpirítjuk, de lehet füstölt kolbászt is használni, ezt használtam én is, de nem pirítottam meg. Tálaláskor a levest megszórjuk a kolbászkarikákkal, és a maradék zellerszárakkal.

 A receptet: Szabó András készítette

dsc07541.JPG

Szólj hozzá

Levesek