Paradicsomos lencsefőzelék füstölt hússal
Elkészítés: 1 óra 20 perc, könnyű, egy adag 242 kcal, szénhidrát: 25 gramm
A hüvelyes ételekre télen nyáron szükségünk van, magas a jód tartalmuk és természetes úton is el tudjuk érni így, valamint a diétázók is megtalálják a számításukat, ebben a receptben is igaz ez, hiszen a 160 grammos diétában egy adag itt csak 24 gramm és csak 242 kcal a tápérték. Kell ettől jobb ajánló? Igen, az ízek, illatok tökéletes kombinációja újra gondolva a hagyományos ételben ebben a receptben. készítsétek el.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg füstölt hús, 1 fej vöröshagyma kockázva, olívaolaj, 3-4 ág rozmaring vagy szárított rozmaring, 25 dkg lencse (előző este beáztatva), 2 gerezd reszelt fokhagyma, 3 dl paradicsomszósz (lé), só, bors.
Elkészítés:
A füstölt húst kockázzuk fel, főzzük puhára annyi vízben, ami éppen ellepi, közben, a hagymákat dinszteljük meg olívaolajon hozzáadva az illatos rozmaringot. amikor a hagyma puha mehet a puhára főtt húsos alapléhez a lencsével és a paradicsomszósszal, borssal és szükség esetén sóval ízesítjük, puhára főzzük úgy, hogy saját magát sűrítse be. Nagyon finom.
A receptet: Petőcz Ferenc készítette.