2017. már 02.

Zöldborsó krémleves

írta: Petőcz Ferenc
Zöldborsó krémleves

Elkészítés: 45 perc, könnyű, 1 adag 279 kcal, szénhidrát: 50 gramm

borso1.jpg

1,2 kg mirelit borsó
3 sárgarépa
1 citrom leve
só,bors, 2 csokor petrezselyem aprítva

borso3.jpg

A borsót enyhén sós vízben(kb1,5l) főzzük meg, a sárgarépát pedig egy külön edényben főzzük. Ha megfőtt a répa, akkor leszürjük, hozzá teszünk kettő merőkanál megfőtt borsót.

borso2.jpg

A többi borsót a levével együtt rúdmixerrel pürésítjük.Újra forraljuk a maradék borsóval, répával a citrom levével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a petrezselymet. Forrás után tálaljuk. Mennyi, különleges. Legközelebb a mentával készült változat jön. Jó étvágyat!

A receptet: Petőcz Ferenc és Szabó András készítette

Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta