Datolyás sárgadinnye leves
Gyors, egyszerű
Kicsit nyomasztó már a nyár, nem szépségei miatt, hanem a tikkasztó, lassan elviselhetetlen hőség miatt, kiégnek a növények ideje korán szinte október eleji őszi színekben pompáznak az óriás fák. Tűzgyújtási tilalom van, városiként így elmaradnak a kijelölt tűzrakó helyeken is a bográcsozások, grillestek. Furcsán megy le a nyár, horgászni sincs kedve az embernek, halak sem mozognak, mint máskor. Ilyenkor egy könnyű desszert leves jegesen behűtve viszont nagyszerű. A következő receptet is az egyhangúság ellen találtam ki és nagyon finom lett. Most csak dobozolt kép van, munkahelyre készült.
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgadinnye kockázva
- 3 ek datolyapaszta (Aldiban kapható)
- 1 ek diabetikus cukorpótló
- 1 liter mandulatej
- fél citrom reszelt héja
- 1 tk reszelt gyömbér
Az egészet összeforraljuk, amikor a dinnye megpuhult összeturmixoljuk. Tálaláskor dinnyegolyókat vájunk és rakunk a levesbe.Jó étvágyat!