Quesadillas házi teljes kiőrlésű tortillában
Elkészítés: 10 perc, könnyű
A quesadillast megvallom eddig még nem ettem. Sokszor láttam TV-ben újságban, szívesen bele is haraptam volna a képernyőbe, de furcsán néztek volna rám. Az egyenízű gyorséttermi változatot pedig nem szívesen kóstoltam volna és az igazság az, hogy felénk nincs igazi mexikói étterem sem, így nagy várakozással tekintettem a vacsora elé. Sikeres elkészítettem a teljes kiőrlésű tortillát és a végén a párom folyamatosan azt mondta: még, kérek. Az étel egyszerű, tetszőlegesen variálható a töltelék.
Én trappista sajtot, szalámit, lilahagymát, kukoricát, savanyú uborkát, savanyított jalapenó paprikát, erős Pistát, mustárt tettem bele. Félbe hajtottam és közepes tűzőn mindkét oldalát roppanósra sütöttem. A sajt megolvadt összefogta. Félbe vágva tálaltam, mennyei. Csináljátok meg.
A receptet: Petőcz Ferenc készítette.
A tortilla:Hozzávalók: 15 dkg teljes kiőrlés búza liszt, 15 dkg BL80 fehér kenyér liszt, 1 tk só, 1 dl víz, 1 dl natúr joghurt, 2 dkg élesztő, 4 dkg puha vaj
A liszteket elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a langyos vízben feloldott élesztőt. Ehhez kerül a puha vaj és joghurt, az egészet összedolgozzuk, majd egy hengert formázunk belőle.ezt követően 10 egyforma darabra vágjuk, gombócokat formázunk belőle. A kis gombócokat, hogy le ne tapadjon erősen lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk. A lepényeket felforrósított serpenyőben oldalanként 20-30 másodpercig sütjük. Amikor kihűlt, zacskóba téve tároljuk, nehogy kiszáradjon.