2017. már 31.

Grillázstorta

írta: Petőcz Ferenc
Grillázstorta

Elkészítés: 1,5 óra, közepesen nehéz

grillazs.jpgGrillázstorta:
20-22 cm tortaforma
A tészta:
5 tojás, 16 dkg cukor, 16 dkg liszt, csipet só
A tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán kb 4-5 percig verjük habosra. ezt követően a többször átszitált lisztet hozzáadjuk és a legalacsonyabb fokozattal belekeverjük a sóval együtt. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett formába tesszük a tésztát és 180 fokon hőlégkeverésen 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük a tésztát. Ha kész, egy rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
15 dkg kristálycukor
5 ek darált dió
50 dkg jobb fajta margarin vagy vaj.
20 dkg porcukor
A 15 dkg cukorból karamellt készítek, amelybe belekeverem a darált diót. Az egész masszát egy sütőpapírra kenem, hagyom kihűlni, majd pirítom vagy apróra töröm. a szoba hőmérsékletű margarint habosra keverem a porcukorral, majd bele keverem a grillázst is.
A kihűlt tortát félbevágva megtöltöm a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonom. Nagyon finom lett.

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek