2017. ápr 05.

Medvehagymás töltött dagadó

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymás töltött dagadó

Elkészítés 2,5 óra, közepesen nehéz

dagado2.jpg

kb 1 kg dagadó
30 dkg darált hús
1 csokor medvehagyma
25 dkg darabot csiperke gomba
1 csokor petrezselyem
2 zsemle
kb 1 dl tej
2 tojás
só, bors
1 kg vegyes zöldség, valamilyen grill zöldség fűszerkeverék
A zsemlét kevés tejbe áztassuk be, majd morzsoljuk el, adjuk hozzá a darált húst, a sót, borsot, aprított medvehagymát és petrezselymet, a tojásokat és keverjük masszává a darabolt gombával. Vágjunk egy lukat a dagadó, sózzuk kívül és belül. Ezt követően töltsük meg a töltelékkel és hústűvel zárjuk le. Alufóliát kenjünk meg zsírral, rakjuk bele a húst és csomagoljuk be. Egy tepsibe helyezzük, amelybe öntsünk egy pohár vizet. Helyezzük kb 210 fokra hőlégkeverésre sütőbe, süssük kb 1 óra 20 percet, amikor a víz elfogy mindig öntsünk utána ezt figyelni kell. Kb ennyi idő alatt megpuhul a hús, ekkor bontsuk ki és pirosra sütjük. Ez alatt az idő alatt a zöldségeket kevés olívaolajjal és a fűszerkeverékkel pároljuk meg. Zöldségkörettel felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat és persze egy pohárka jó fajta olaszrizling is jár mellé.

A receptet: Petőcz Ferenc készítette

dagado1.jpg

Szólj hozzá

Húsok és halak