Rakott zeller
Elkészítés: 1 óra 30 perc, könnyű
Kellemes zöldséges friss étel télen, nyáron, bármikor és persze egészséges is.
-1 evőkanál morzsa
- vaj a tepsi kikenéséhez
- őrölt bors
- só
- 2 tojás
- 3 dl tejföl
- 25 dkg húsos szalonna
- 50 dkg burgonya
- 50 dkg zeller
Héjastul megfőzzük a burgonyát. A zellert meghámozzuk, 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, külön edényben ezt is roppanósra pároljuk. Egy kisebb tepsit kikenünk zsírral vagy vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával. Felváltva beletesszük a lecsöpögtetett zellert és a meghámozott, felkarikázott burgonyát: a rétegeket sózzuk, és meglocsolgatjuk a tojásokkal elkevert, sózott-borsozott tejföllel. A tetejére simítjuk a maradék tojásos tejfölt, s bőven megszórjuk a felkockázott húsos szalonnával. Fedő nélkül forró sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük. Ha van egy kis sajtot is reszelünk rá.
A receptet: Petőcz Ferenc és Szabó András készítette