2017. máj 03.

Spárgás snidlinges füstölt halas rizottó (4 adag):

írta: Petőcz Ferenc
Spárgás snidlinges füstölt halas rizottó (4 adag):

Elkészítés: 40 perc, könnyű

sparga2.jpg

Visszavonhatatlan tavasz van és közeleg a nyár, ezt üzenik a spárgás receptek, ilyen recept a miénk is és jó étvágyat is kívánunk hozzá.

Egy adag: 607 kcal, szénhidrát 65, 5 gramm

50 dkg spárga
egy nagy csokor snidling darabolva és a virágai
1 nagy fej vöröshagyma nagyobbra darabolva
3 gerezd fokhagyma reszelve
3 doboz füstölt sprotni
32 dkg rizs (ideális rizottó rizs), jelen esetben nem az volt.
2 dl száraz fehérbor
8 dl víz
A hagymákat a sprotni olaján pároljuk meg, majd adjuk hozzá a rizst, picit pirítsuk, majd öntsük fel a bor felével és kevés vízzel folyamatosan keverjük és pároljuk. Folyamatosan adjuk hozzá a bort és a vizet, ahogy a rizsszemek dagadnak. Amikor a rizs félig megfőtt mehet bele a felpucolt darabolt spárga. A vége előtt mehet bele a füstölt sprotni és tálaláskor a snidling ízletesen finom virágjával díszítjük.

sparga1.jpg

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta