Spárgás snidlinges füstölt halas rizottó (4 adag):
Elkészítés: 40 perc, könnyű
Visszavonhatatlan tavasz van és közeleg a nyár, ezt üzenik a spárgás receptek, ilyen recept a miénk is és jó étvágyat is kívánunk hozzá.
Egy adag: 607 kcal, szénhidrát 65, 5 gramm
50 dkg spárga
egy nagy csokor snidling darabolva és a virágai
1 nagy fej vöröshagyma nagyobbra darabolva
3 gerezd fokhagyma reszelve
3 doboz füstölt sprotni
32 dkg rizs (ideális rizottó rizs), jelen esetben nem az volt.
2 dl száraz fehérbor
8 dl víz
A hagymákat a sprotni olaján pároljuk meg, majd adjuk hozzá a rizst, picit pirítsuk, majd öntsük fel a bor felével és kevés vízzel folyamatosan keverjük és pároljuk. Folyamatosan adjuk hozzá a bort és a vizet, ahogy a rizsszemek dagadnak. Amikor a rizs félig megfőtt mehet bele a felpucolt darabolt spárga. A vége előtt mehet bele a füstölt sprotni és tálaláskor a snidling ízletesen finom virágjával díszítjük.