Ciciones zöldséges mártással
Ahogy ígértük egy kis olasz tésztázás, mert finom és a nehéz ételekkel szemben ellensúlya van. Az öntet saját a tészta pedig abból a bizonyos ajándék könyvből van. Azt tudom mondani tökéletes a könyv és a belőle készíthető tészta minden háztartásban könnyen és olcsón összerakható.
30 dkg durumliszthez adunk 15 dkg BL 55 lisztet a lisztes leírásunkban olvashatjátok. Valamint kell hozzá 1 tk só, 1 ek olívaolaj és 2,25 dl víz. Ebből készül a ciciones tészta, amely nem teljesen úgy néz ki, mint a képen. az összegyúrt tésztát 30 percet pihentetjük.
Ezt követően a tésztát nagyobb darabokra vágjuk, rudakat sodrunk és kb 1*1 cm-es darabokat vágunk belőle, lásd a képen. Ez a ciciones valójában, de olvastam, hogy érdemes kis gömböket formálni belőle, ezt tettem, mutatós lett az ételben. A tésztát sós forró lobogó vízben kifőzzük. Mivel vastag, kicsivel tovább kell főzni, hogy teljesen elkészüljön.
1 kis üveg szardíniát wokba teszünk felforrósítjuk és amikor a szardínia már elolvad, hozzáadunk póréhagymát, cukkinit, bazsalikom levelet, darabolt paprikát és a legvégén paradicsomot, sóval óvatosan bánjunk, gyakorlatilag nem kell, mert a szardínia kellően sós. Pici borssal ízesíthetjük. Hamar roppanósra pirítjuk a zöldségeket, felöntjük tejszínnel (kb 2 dl) és hozzáadjuk a kifőtt tésztát. Tálaláskor sajttal szórhatjuk.
Jó étvágyat!