2017. aug 15.

Sonkakrém

írta: Petőcz Ferenc
Sonkakrém

dsc08871.JPG

Reggeli, vacsora és uzsonna vagy éppen tízórai? De mi legyen, mit egyek, mit egyen? Örök kérdés. egy idő után a mindennapi szendvicsek világában az egyen ízek közt találjuk magunkat. Így van ez akkor is, ha tagadjuk. így kísérletezésbe kezdtünk, hogy kerüljön az asztalra néhány finomság, ami feldobja a hétköznapokat, többnyire van itthon hozzá minden és még csak nem is drága. Elsőre túl soknak tűnik, de nem az. az egyik ilyen darab ez a sonkakrém, amelyet a képen mi éppen melegszendvicsnek készítettünk el sok sajttal ráolvasztva, de került munkahelyi szendvicsre friss zöldséggel. Fogyasszátok jó étvággyal, szeretettel.

25 dkg lehetőleg házi sonkát vagy jó húsos szalonnát fokhagymával, vöröshagymával, babérlevéllel, borssal, köménymaggal és 3 jól megmosott tojással tegyünk fel főni. amikor a tojás megfőtt, pucoljuk meg és kell hozzá 2 közepes vöröshagyma is 2 szárzeller, 1 csokorpetrezselyem, só és bors. Valamint egy adag házi majonéz.

A majonézhez szoba hőmérsékletű tojássárgáját keverjünk össze 1ek mustárral 1 tk cukorral és és tk ecettel. Ehhez adagoljunk folyamatosan 1 dl olajat miközben kikeverjük a majonézünket. A végén fél citrom levét és kevés és borsot adunk hozzá.

Amikor a sonka megfőtt, kihűlt és lecsepegtettek, akkor a tojásokat, a hagymákat, a szárzellert majd a sonkát is ledaráljuk és hozzákeverjük a majonézt, hozzáadjuk az aprított petrezselymet a citrom másik felének a levét, kevés borsot és ízlés szerint sózzuk, ha kell, de vigyázzunk a sonka is sós.

Szólj hozzá

Húsok és halak