Sörös kacsaleves
Ezekben a hetekben több kultikus fesztivál zajlik. Szüret, betakarítás, újbor ünnep később, Szent Mihály ünnepek, halünnepek, majd Márton nap és libák, de a sörfesztiválok is zajlanak. Bár a most következő étel tálalása nem ünnepi, de ez a leves az ünnepi ételek dísze lehet. Próbáljátok ki.
Barna sörös kacsaleves 6 személyre:
2 fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágva megpárolunk kevés zsiradékon. majd hozzáadunk 1 ek szárított vagy 3 ág friss kakukkfüvet és 0,7 dl worcestershire szószt. Ehhez jön a bőrétől megpucolt 60 dkg friss darabolt kacsamell és az egészet pcit összepároljuk.
Felöntjük 4 dl barna sörrel (jelen esetben Soproni Démon volt) és hozzáadunk 1,5 liter vizet és sózzuk, borsozzuk.
Puhára pároljuk a húst és amikor kész, kerül bele 30 dkg darabolt laska gomba. Ezzel egyszer átforraljuk és tálaljuk, tálaláskor petrezselyemzölddel gazdagíthatjuk.