2017. okt 03.

Töltött kelkáposzta rántva

írta: Petőcz Ferenc
Töltött kelkáposzta rántva

kaja1_1.jpg

Töltött azaz göngyölt kelkáposzta ( 4 személyre):
12 darab nagyobb kelkáposzta levél
12 szelet trappista ( lehet füstölt is)
12 szelet sonka
mustár
zsemlemorzsa, tojás, liszt
A kelleveleket forró vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük, szárazra töröljük. A szárazra törlésre nagy szükség van, mert átnevesededik törlés nélkül a panír. A kelleveleken a torzsát egy határozott mozdulattal elklopfolljuk, a levélre helyezzük a sajtót, megkenjük mustárral és ráhelyezünk egy szelet sonkát.

kaja3.jpg

Mint a gombócot, jól feltekerjük a tölteléket, panírozzuk és rántjuk.

kaja4.jpg

kaja5.jpg


Köretként zöldséges rizsta adunk hozzá. A töltelék szabadon variálható, remek étel, fejenként három darabot számoljunk. Ha van előtte leves, akkor elég kettő is. Jó étvágyat!

kaja6.jpg

 

Szólj hozzá

Húsok és halak