Gombás tészta
Ez egy régi kedvenc. Itt csiperkéből még régen,de most sok erdei gomba van a hűtőben, így abból fog készülni. Aki a gombát szereti az így és erdei gombából is meg fogja csinálni. Igazi mennyi élvezet egy pohárka olaszrizling és kedvesünk, családunk társaságában.
Tejszínes-gorgonzolás-gombás tészta 4 főre:
40 dkg tészta (bármilyen)
0,5 kg gomba szeletelve
15 dkg gorgonzola vagy kék penészes sajt
2,5 dl tejszín
2 fej vöröshagyma kockázva
2 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű
olívaolaj, só, bors
A tésztát feltesszük főni, ezalatt a hagymát üvegesre pároljuk a kevés olajon. Amikor a hagyma már megpárolódott, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hozzátesszük a kakukkfüvet.
Amikor levet engedett takarékra vesszük és hagyjuk elpárologni a levet, ekkor felöntjük a tejszínnel és belekeverjük a gorgonzolát. A kakukkfű ágakat kiszedjük és a főtt tésztát belekeverjük. Isteni krémes tészta frissen készítve fogyasztandó. Jó étvágyat