2017. nov 12.

Csirkecomb mustáros-kapros mártásban

írta: Petőcz Ferenc
Csirkecomb mustáros-kapros mártásban

Elkészítés: 25 perc, könnyű

csirke.jpg

Erre az ételre illik, hogy nagyon finom és pillanatok alatt kész, nem kell sokat bűvészkedni, mégis elvarázsoljuk az asztalhoz ült társaságot.

50 dkg csirkecomb filé

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek mustár
1 kispohár tejföl
1 csokor kapor
1 dl fehérbor
olaj,só bors
 A csirke combot aprítsuk fel kisebb kockákra, eközben az apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a húskockákat, reszeljük rá a fokhagymát. Ízesük az ételt sóval, borssal.Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult hozzáadjuk a mustárt, majd később a bort. Élvezzük az ízek változását a fűszerezés során, majd forrás után adjuk hozzá a tejfölt, a kaprot aprítva és forraljuk össze az ételt. Gyors, könnyű és finom. Köretnék párolt rizs vagy tarhonya illik hozzá.

Szólj hozzá

Húsok és halak