Csirkecomb mustáros-kapros mártásban
Elkészítés: 25 perc, könnyű
Erre az ételre illik, hogy nagyon finom és pillanatok alatt kész, nem kell sokat bűvészkedni, mégis elvarázsoljuk az asztalhoz ült társaságot.
50 dkg csirkecomb filé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek mustár
1 kispohár tejföl
1 csokor kapor
1 dl fehérbor
olaj,só bors
A csirke combot aprítsuk fel kisebb kockákra, eközben az apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a húskockákat, reszeljük rá a fokhagymát. Ízesük az ételt sóval, borssal.Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult hozzáadjuk a mustárt, majd később a bort. Élvezzük az ízek változását a fűszerezés során, majd forrás után adjuk hozzá a tejfölt, a kaprot aprítva és forraljuk össze az ételt. Gyors, könnyű és finom. Köretnék párolt rizs vagy tarhonya illik hozzá.