Fűszeres hekk pankó panírban nepáli krumpli salátával:
Elkészítés: 1 óra, könnyű
Fűszeres hekk pankó panírban nepáli krumpli salátával:
3 hekket feldarabolunk, sózzuk, borsozzuk, reszelt fokhagymával, chilivel pácoljuk, majd felvert tojásba és pankó morzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük.
Krumpli saláta:
5 szem krumplit héjban megfőzünk, majd megpucoljuk és kockázzuk. Egy nagyobb mangót kimagozunk és feldaraboljuk.
Egy serpenyőben zsiradék nélkül2 ek szezámmagot, 2 ek mustármagot 1 tk őrölt római köménnyel és 1 tk kurkumával, 1 ek görögszéna maggal vagy 1 tk görögszénával el kezdünk lepirítani. majd kevés olajat öntünk alá, hozzáadjuk a krumplit és a mangót. Összepároljuk, ha száraz az egész, akkor maximum olajat adunk hozzá, de vizet nem. A végén ízlés szerint sózzuk és megszórjuk aprított petrezselyemmel vagy korianderrel. a halat a salátával tálaljuk.
Jó étvágyat