2017. nov 16.

Kefires csirke csicsókapürével

írta: Petőcz Szabó András
Kefires csirke csicsókapürével

Ez a recept olyan esetekre  van kitalálva, amikor az ember a dolgos hétköznapokon nem akar sokáig a konyhában lenni, mégis remek fogással akarja megörvendeztetni a családját. Burgonya pürével is tálalhatjuk, de párolt rizs is jó hozzá. 

dsc09595.JPG

Hozzávalók: 6-8 csirke felső comb, !-5 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj és só.

dsc09596.JPG

A kefírt összekeverjük a reszelt fokhagymával, a sóval és az olajjal. A keletkezett eleggyel bekenjük a csirkecombokat, a maradék masszát ráöntjük. Másnapig a hűtőben tároljuk, időnként forgassuk meg a húst, hogy mindenhol jól be tudjon pácolódni. Átrakjuk egy tepsibe, de egy sütőzacskó is remek erre a célra. megsütjük a csirkecombokat. Míg a hús sül, addig a szokott módon elkészítjük a csicsókapürét. A szafttal meglocsoljuk tálaláskor a pürét.

Szólj hozzá

Húsok és halak