2017. nov 18.

Spenótos-tojásos spagetti 2-3 adag

írta: Petőcz Ferenc
Spenótos-tojásos spagetti 2-3 adag

Elkészítés: 30 perc, egyszerű

dsc09602.JPG

Költözés utáni lakásfelújítás sok feladattal jár, így gyors, könnyű ételben gondolkozom mostanában, sajnos a munka mellett igazából karácsony környékére végzünk a teendőkkel. ezt a receptet is ez szülte és az, hogy nagyon szeretek piacon vásárolni, ahol sikerült első osztályú házi alapanyagokhoz jutni. Ezt Budapesten nem igazán tudtam volna, igazi házi füstölésű szalonna, szép spenót és finom, nagy házi tojás. Remélem jó ötletet kínálok ebédhez vagy éppen tészta vacsorához.

Egy adag: 674 kcal, fehérje 28 gramm, szénhidrát 89 gramm, zsír 27 gramm

Az 5 dkg szalonnát süssük zsírjára, majd szedjük ki és a zsiradékon süssünk meg 4 tojást tükörtojásnak, a tojás mindkét oldalát meg kell sütni, majd tegyük félre egy tányérba.

dsc09598.JPG

Helyezzük vissza a szalonnát, majd tegyünk rá 25 dkg spenótot és egy jalapeno paprikát vagy bármilyen másikat karikázva, sózzuk és adjunk hozzá 4 gerezd reszelt fokhagymát.

dsc09599.JPG

Eközben főzzük meg a 32 dkg spagettinket is forró sós vízben. A spenótot nem kell teljesen összefonnyasztani, akkor jó, ha picit még roppanós. Amikor ennél a résznél vagyunk vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tojást, amelyet fakanállal szétdarabolunk az edényben és elkeverünk.

dsc09600.JPG

Amikor a tészta kész, akkor hozzáadjuk a spenótos tojáshoz és kemény reszelt sajttal tálaljuk.. Jó étvágyat.

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta