Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. júl 02.

Kovászos uborkaléleves húsgombóccal

írta: Petőcz Ferenc
Kovászos uborkaléleves húsgombóccal

Magyarország egyik gasztronómiai csodája a kovászos uborka a kovászolás. A magam részéről egész nyáron mindennap képes vagyokkovászos uborkát enni és a levét is nagyon szeretem. Szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Sokan ismerik a hideg kovászos uborka levest, most mégis egy bográcsos verziót osztunk…

Tovább Szólj hozzá

Levesek

2017. júl 01.

Áfonya krémes torta

írta: Petőcz Ferenc
Áfonya krémes torta

Szeretjük az édességet a finomságot, mégis csak jeles ünnepek alkalmával készítünk. Nyáron talán nem is baj, ilyenkor valami jegesre vágyunk inkább, tehát fogunk fagyit is készíteni, de most egy kis finomság. Anyósom tavaly ünnepelte a 60. születésnapját. Neki készítettem ezt a finomságot és most…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2017. júl 01.

Kínai citromos csirke

írta: Petőcz Ferenc
Kínai citromos csirke

Szeretjük a kínait, de mindenhol csak ugyanaz a pár étel kapható, pedig ismert arról a kínai konyha, hogy sokrétű, ízletes és gazdag. Így keresgéltünk találtunk egy finomságot, ezért osztjuk meg nektek. Jó étvágyat. Kockázott 65 dkg csirkecombot és mellett vegyesen előkészítünk és egy wokban 2 ek…

Tovább Szólj hozzá

Kínai Nemzetek konyhája Húsok és halak

2017. júl 01.

Csirkehús bambuszrüggyel és illatos gombával, üvegtésztával

írta: Petőcz Ferenc
Csirkehús bambuszrüggyel és illatos gombával, üvegtésztával

Elkészítés: 30 perc, könnyű

Ma délelőtt nem sok időnk volt, de ebédelni kell. Bevásárlás végén még tanácstalan álltunk, hogy mit is főzzünk. Közelben pedig volt egy egzotikus fűszereket is árusító bolt, itthon pedig sok alapanyag. Gyors ebédet szerettünk volna, így jött az ötlet, szerezzünk be shitake gombát és egy kis…

Tovább Szólj hozzá

Kínai Nemzetek konyhája Húsok és halak

2017. jún 30.

Tzatziki

írta: Petőcz Ferenc
Tzatziki

Megpróbálok autentikus lenni, íme a Görögországban tanult tzatziki recept kicsit több fokhagymával, mert így szeretem:1 kg uborkát reszeljünk le, majd adjunk hozzá sót és hagyjuk, hogy kiengedje a levét. Jól nyomkodjuk ki, majd adjunk hozzá 4 gerezd reszelt fokhagymát, ami nálunk egy fej,mert így…

Tovább Szólj hozzá

Görög Egészség vega és tészta

2017. jún 29.

Görög olívabogyós kenyér

írta: Petőcz Ferenc
Görög olívabogyós kenyér

ha már utaztunk és sok emlékkel gazdagodtunk, hoztunk haza sok-sok helyi specialitást, olívabogyót, olajat és recepteket. Ezek egy részét már láttátok, de jöjjön az egyik kedvenc kenyér. Csak az alapanyagok kerülnek ide, mert a többit mindenki tudja. Görög olívabogyós kenyér:50 dkg BL 80 liszt3,6…

Tovább Szólj hozzá

Görög Házi pékség

2017. jún 29.

Zelleres zöldbab főzelék buggyantott tojással

írta: Petőcz Ferenc
Zelleres zöldbab főzelék buggyantott tojással

Elkészítés: 40 perc, közepesen nehéz

Gondolom nem csak mi, hanem ti is úgy vagytok vele, hogy a nyári meleg napokon néha elég a húsból a nehéz ételekből. Ez a főzelék egyáltalán nem nehéz, nem az elkészítésére gondolok, hanem a gyomor terhelésre és frissen fogjuk érezni magunk. De minek mindig a hagyományos elkészítés, ezért inkább…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. jún 27.

Kovászos uborka

írta: Petőcz Szabó András
Kovászos uborka

Egy nagy kedvencemet teszem most közzé, úgy ahogy én szoktam készíteni. Kimondottan behűtve szeretem, és még el se fogy, máris készül a következő adag. Egyik ismerősömtől kaptam egy újabb receptet, amit hamarosan el is fogok készíteni.  Kitűnő frissítő, és isteni kísérője magyaros konyhánknak. Én…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Szabadban láttuk főztük

2017. jún 26.

Mozzarellás grillfasírt

írta: Petőcz Ferenc
Mozzarellás grillfasírt

Elkészítés: 1 óra, könnyű

A hétvégén grillezni készültünk, úgy rendesen faszén felett. Aztán fújt a szél, kiderült tűzgyújtási tilalom is van, így irány a konyha és kicsit hamiskásan, de elkészült egy nagyszerű lakoma. Jó szívvel ígérhetem, ízleni fog a grillfasírtunk, amelyet friss salátával és friss házi kenyérrel…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük

süti beállítások módosítása