Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. nov 19.

Gombasó a fűszerek királynője

írta: Petőcz Ferenc
Gombasó a fűszerek királynője

Mi az ami bármilyen ételbe kiváló? Mi az mitől finomabb a húsleves? Mit tennék szívesen húsok fűszerezéséhez? A különböző gombákból készült fűszersót! Most mutatunk egy saját keveréket. Nagyon bevált. 20 dkg szárított gombát-  amelyet korábban begyűjtöttünk, megszárítunk (őzlábgomba szára, sárga…

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2017. nov 18.

Spenótos-tojásos spagetti 2-3 adag

írta: Petőcz Ferenc
Spenótos-tojásos spagetti 2-3 adag

Elkészítés: 30 perc, egyszerű

Költözés utáni lakásfelújítás sok feladattal jár, így gyors, könnyű ételben gondolkozom mostanában, sajnos a munka mellett igazából karácsony környékére végzünk a teendőkkel. ezt a receptet is ez szülte és az, hogy nagyon szeretek piacon vásárolni, ahol sikerült első osztályú házi alapanyagokhoz…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. nov 17.

Rumos-diós szaloncukor

írta: Petőcz Ferenc
Rumos-diós szaloncukor

Elkészítés: 2 óra, könnyű

  Ez egy gyors egyszerű szaloncukor. A képek életem első készítésénél készültek. Azóta már jobb a csomagolás, a Kreatív Hobbi boltokban kiváló formatartó mikrofólia kapható mindenféle színben. Akinek pedig nincs bon-bon formája, nyugodtan gyúrjon rudakat, azt darabolja és kicsi szárítás után mehet…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Sós és édes szenvedélyek

2017. nov 16.

Kefires csirke csicsókapürével

írta: Petőcz Szabó András
Kefires csirke csicsókapürével

Ez a recept olyan esetekre  van kitalálva, amikor az ember a dolgos hétköznapokon nem akar sokáig a konyhában lenni, mégis remek fogással akarja megörvendeztetni a családját. Burgonya pürével is tálalhatjuk, de párolt rizs is jó hozzá.  Hozzávalók: 6-8 csirke felső comb, !-5 gerezd fokhagyma, 2…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2017. nov 15.

Körtés-gombás édeskömény-saláta

írta: Petőcz Szabó András
Körtés-gombás édeskömény-saláta

Pár évvel ezelőtt ismerkedtünk meg ezzel  a nagyon aromás, ánizsra emlékeztető illatú növénnyel. Készült eddig leves, grilleztük, tésztás ételt varázsoltunk belőle. Most itt egy teljesen szokatlan trió, de a végeredmény egy fantasztikus ízélmény lett a végeredmény.Körte, gomba édeskömény trió? Igen!…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. nov 15.

Pikáns sertésszív burgonyakrokettel

írta: Petőcz Szabó András
Pikáns sertésszív burgonyakrokettel

Mi nagyon szeretjük a belsőségeket. Nemrég volt párom születésnapja, evvel az étellel leptem meg, amit 2 részben készítettem el,  mivel a szív lassabban fő meg,de egyszerre is el lehet készíteni, akár kuktában is. Kissé időigényes, de megéri a fáradtságot! Köretnek gyorsfagyasztott burgonyakrokettet…

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása