Körtés-gombás édeskömény-saláta
Pár évvel ezelőtt ismerkedtünk meg ezzel a nagyon aromás, ánizsra emlékeztető illatú növénnyel. Készült eddig leves, grilleztük, tésztás ételt varázsoltunk belőle. Most itt egy teljesen szokatlan trió, de a végeredmény egy fantasztikus ízélmény lett a végeredmény.Körte, gomba édeskömény trió? Igen! Ehhez az ételhez laskagombát választottam.
Hozzávalók: 3 édeskömény, 1 kisebb citrom, 30 dkg gomba, 4 gerezd fokhagyma, 4 ek. olívaolaj, 1 ek. mustár, kevés só és bors, 2 körte.
Elkészítés: A citrom külső sárga héját lereszeljük, levét egy pohárba nyomjuk. A gombát felszeleteljük. Az édesköményt leveleire szedjük és felcsíkozzuk. Egy serpenyőben kevés olajon a szeletelt gombát és a csíkozott édesköményt összepirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a körtecikkeket, fűszerezzük. A mustárt és a citromlevet és a reszelt héját beleforraljuk. A forró salátát tányérra halmozzuk, ánizskaporral megszórjuk, de gazdagíthatjuk zúzott pirított tökmaggal.