2017. nov 15.

Pikáns sertésszív burgonyakrokettel

írta: Petőcz Szabó András
Pikáns sertésszív burgonyakrokettel

Mi nagyon szeretjük a belsőségeket. Nemrég volt párom születésnapja, evvel az étellel leptem meg, amit 2 részben készítettem el,  mivel a szív lassabban fő meg,de egyszerre is el lehet készíteni, akár kuktában is. Kissé időigényes, de megéri a fáradtságot! Köretnek gyorsfagyasztott burgonyakrokettet sütöttem ki.

dsc09511.JPG

Hozzávalók: 1 kg sertésszív, 2 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 dl. száraz fehérbor, ízlés szerint só, bors és tárkony, 5 babérlevél, 3 ek. mustár 40 dkg tejföl, 2 ek. liszt.

dsc09492.JPG

Elkészítés: A szívet vékony, falatnyi csíkokra vágjuk, többször váltott vízben kimossuk a benne maradt vért. A vöröshagymát apró kockákra daraboljuk, a fokhagymát lereszeljük. Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, épp csak illatoztatjuk. Beletesszük a szívet, fehéredésig pirítjuk, beleöntjük a fehérbort, fűszerezzük, annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje, A lábost félig lefedve közepes lángon kb. 2,5 órán át főzzük. Az esetlegesen elpárolgott folyadékot fokozatosan pótolni kell. Eddig a részig lehet mindent gyorsítani a kuktával, de akkor a főzési idő lecsökken! Amikor a szív teljesen megpuhult a tejfölt kézi habverővel összekeverjük a liszttel és a mustárral és 2 dl főzőlével, ismét sózzuk, borsózzuk, ha pikánsabban szeretjük, adhatunk hozzá még tárkonyt. Evvel az eleggyel behabarjuk a szíves levet. Közben kisütjük a kroketteket.

dsc09508.JPG

Szólj hozzá