2017. nov 19.

Gombasó a fűszerek királynője

írta: Petőcz Ferenc
Gombasó a fűszerek királynője

dsc09614.JPG

Mi az ami bármilyen ételbe kiváló? Mi az mitől finomabb a húsleves? Mit tennék szívesen húsok fűszerezéséhez? A különböző gombákból készült fűszersót! Most mutatunk egy saját keveréket. Nagyon bevált.

20 dkg szárított gombát-  amelyet korábban begyűjtöttünk, megszárítunk (őzlábgomba szára, sárga gévagomba, szürke tölcsérgomba, szemcsés nyelű fenyő tinórú, déli tőke gomba kalapja)- kávédarálóval ledarálunk.

dsc09613.JPGdsc09612.JPG

Az így kapott őrleményt összekeverjük 20 dkg jó minőségű tengeri sóval és már fel is használhatjuk, levesekbe egy-egy ek, vagy húsokat fűszerezéséhez, gombás ételek ízesítéséhez megfelelő alapanyag. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta