Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. feb 12.

Bográcsos zöldbabos sertésragu

írta: Petőcz Ferenc
Bográcsos zöldbabos sertésragu

Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz

Szeretem az össze alkalmat kihasználni ami tőlem telik, hogy minél többet legyünk a szabadban. Szeptemberben Keszthelyen voltunk, és ismét egy új bográcsos étellel lettünk gazdagabbak, a szomszédok meg álmatlanul forgolódtak a remek illatoktól. A bográcsozás  lassan a szezonja vége felé járt és ezt…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2017. feb 12.

Köménymagos rozskenyér

írta: Petőcz Ferenc
Köménymagos rozskenyér

Elkészítés: 40 perc + 1 óra pihentetés + 3-6 óra kelesztés, közepesen nehéz

Hozzávalók: 350 gramm sötét rozsliszt150 gramm fehér kenyérliszt BL802 tk só1 tk őrölt kömény250 gramm rozslisztből készült kovász4 dl langyos víz Az alapanyagokat keverjük össze egy tálban, majd hagyjuk meleg helyen egy órát pihenni. Utána a tésztát fordítsuk ki egy liszttel borított sütőpapírra.…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség

2017. feb 12.

Cigányka

írta: Petőcz Ferenc
Cigányka

Elkészítés: 1 óra 15 perc, közepesen nehéz

A most következő recepthez el kell mondani, hogy bármerre járunk hazánkban és járunk, mert nem vagyunk tétlenek és szeretnénk megismerni mindent nemzetünkről, kultúránkról és  ennek része a gasztronómia, az ízek birodalma. Így bármerre is jártunk, többet tudtunk meg a történelmünkről, a…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2017. feb 09.

Távol-keleti jellegű saláta Feri módra

írta: Petőcz Ferenc
Távol-keleti jellegű saláta Feri módra

Elkészítés: 30 perc, könnyű

Hozzávalók: 30 dkg natúr tofu1 fej jégsaláta vagy bármilyen más saláta1 nagyobb lilahagyma3 gerezd fokhagyma1 fej vöröshagymaEgy nagyobb kaliforniai paprika2 paradicsomkígyóuborka 0,5 dl szójaszósz2 ek balzsamecet2 ek méz vagy barnacukorbors, só0,5 dl olívaolaj z olívaolajat a cukrot vagy mézet,…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. feb 09.

Fahéjas-diós töktorta

írta: Petőcz Ferenc
Fahéjas-diós töktorta

Elkészítés: 1 óra, közepesen nehéz

Ezzel a recepttel még adós vagyok a múlt heti beharangozás óta...Gyerekkoromban is nagyon szerettem a sült tököt, de sokkal többre tartom e növényt, hogy csak így készítsem el. Ezért mindig nagy öröm, mikor újabb receptekre bukkanok! Hozzávalók egy 20-22 cm átmérőjű tortához:50 dkg pucolt…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek Egészség vega és tészta

2017. feb 09.

Tenger gyümölcsei saláta

írta: Petőcz Ferenc
Tenger gyümölcsei saláta

Elkészítés: 1,5 óra, könnyű

Hozzávalók: 1 kg vegyes tenger gyümölcse0,5 kg vöröshagyma0,5 kg paradicsom1 csokor petrezselyemsó, bors2 citrom, 1 dl olaj A citrom levét az olajjal keverjük el.A paradicsomot kockázzuk, majd a lilahagymát szeljük fel. Sózzuk, borsozzuk. A tenger gyümölcsét sós vízben főzzük meg kb 20 perc.…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2017. feb 09.

Keleti saláta Feri-módra

írta: Petőcz Ferenc
Keleti saláta Feri-módra

Elkészítés: 30 perc, könnyű

Attól spontán, hogy a LIDL-ben találtam akciós friss és nem szárított shitake gombát, abból készül az illatos gombás kínai étek is. Szoktam olyan levest készíteni magam is, így valami nagy robbanás vártam a friss gombától. ez elmaradt a szárított eddig beáztatás után nagyobb élményt adott, nem tudom…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. feb 09.

Pikáns grillezett kukorica friss zöldségekkel

írta: Petőcz Ferenc
Pikáns grillezett kukorica friss zöldségekkel

Elkészítés: 1 óra, könnyű

4 cső kukoricát főzzünk meg, majd öntsük le a levét, töröljük szárazra. Grill serpenyőt melegítsünk meg vagy faszén parázs felett is készíthető az étel. A kukoricát kenjük le vastagon majonézzel, majd sózzuk és chili pehellyel szórjuk kb. 5 perc alatt grillezzük meg forgatva serpenyőben/faszénparázs…

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2017. feb 09.

Gyros otthon házi pitában

írta: Petőcz Ferenc
Gyros otthon házi pitában

Elkészítés: 40 perc+ 1 óra +30 perc, könnyű

Hozzávalók: 4 filézett csirkefelsőcomb a bőre nélkül, lilahagyma, uborka, görög joghurt, paradicsom, görög gyros fűszer (jelen esetben eredeti), olívaolaj, fokhagyma, só, saláta keverék Ebben a receptben a görög fűszerek találkoznak a nálunk megszokott arabos megjelenéssel, mert görög pita…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája

2017. feb 09.

Pita házilag

írta: Petőcz Ferenc
Pita házilag

Elkészítés idő: 40 perc+1 óra +30 perc, könnyű

Hozzávalók 6 darabhoz: 2,4 dl langyos víz, 4 gramm friss élesztő, 2 tk só, 40 dkg BL-55 sima fehér liszt. A vízben elkeverjük a sót és az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztet. Az alapanyagokat jól össze dolgozzuk, majd tegyük 10 percre pihentetni a tésztát. Ezután húzzunk a közepéből egy darabot…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség

süti beállítások módosítása