2018. jan 02.

Juhtúrós sajtos rúd

írta: Petőcz Ferenc
Juhtúrós sajtos rúd

Elkészítés: 45 perc, könnyű

dsc09871.JPG

Az ünnepek nekünk hamar elszálltak. Dolgoztunk reggel, délben meg este. Sajnos, ez nem csak szóvicc. Nem érzékeltünk semmit és a pezsgős koccintás is elseje estére jutott. Így készítettem ezt a kis finomságot, tetszeni is fog mindenkinek, mert minden alkalomra jó és a gyereknek szendvics helyett a dobozba cserkészhető.

40 dkg tönkölyliszt (fehér)

3 púpozott ek zsír

1 zacskó sütőpor

2 kis pohár tejfől

12,5 dkg juhtúró

1 tk só

1 tojás, de ez csak a tészta kenésére kell, nem kell belegyúrni!

5 dkg trappista sajt

Ezeket az alapanyagokat jól összegyúrom hidegen és lisztezett sütőpapíron kb félcenti vastagra nyújtom. A tészta tetejét megkenem felvert tojással- Sajtot reszelek rá.

dsc09870.JPG

Tetszőleges rudakat vágok és így azonnal mehet az 180 fokra előmelegített sütőbe. Hőlégkeverésen 12 perc alatt sül meg. 

A tésztát készíthetjük a túró elhagyásával is, ekkor egy omlós keményebb tésztát kapun.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek