2018. feb 21.

Fehérboros gombás csirkeragu

írta: Petőcz Szabó András
Fehérboros gombás csirkeragu

dsc09905.JPG

Evvel az étellel páromat leptem meg Valentin-napra. Gyorsan elkészülő étel kevés mosogatni valót eredményez. A borral való főzés egyik aranyszabálya, hogy olyan bort adjunk hozzá, amit szívesen meg is innánk. A másik szabály az, hogy ugyanazt az italt kell felszolgálni mellé.

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 50 dkg gomba, 4 szelet bacon, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyem, 2 dl tejszín, 3 dl chardonnay

Elkészítés: A vöröshagymát apróra daraboljuk, a bacont felcsíkozzuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, épp csak illatozni hagyjuk. Jöhet bele a nagyobb darabokra vágott hús, körbepirítjuk. Ekkor adjuk hozzá a hússal megegyező méretűre vágott gombát, felöntjük a borral, gombasóval fűszerezzük. Kb. 30 perc alatt elkészül, eközben a rizst a szokásos módon elkészítjük. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt egyet forralunk rajta, és már tálalható is. A petrezselymet finomra aprítjuk, az elkészült ételt tálaláskor megszórjuk vele.

Szólj hozzá

Húsok és halak