Hagymaleves
Elkészítés: 30 perc, könnyű
Itt az influenza szezon, sokan emlékszünk a mamáink hagyma teájára. Igen, igazi gyógyszerről van szó, mégis sok a fenntartás emlékünkben. Ha viszont megfáztunk, akkor azért, ha pedig nem, akkor csak az ízekért a tea helyett van egy igazi ínyenc finomság a hagymaleves. Ennek most egyik változatát mutatjuk be, mert sokan sokféleképp készítik, mint ahogy mi is. Most erre a receptre esett a választás. Annyit meg tudok ígérni, ez is tetszeni és ízleni fog.
1 kg hagymát vegyesen vörös-, lila-, póré- és fokhagymákat felkarikázunk, majd kevés kókuszzsíron sózva s őrölt fehér borssal hintve elkezdünk megpárolni addig, ameddig össze nem esik.
Ekkor hozzáadunk kevés só nélküli vegeta keveréket és felöntjük kb. 1,2 l vízzel és 2 dl száraz fehérborral. Ezt követően gombasó keverékkel ízesítjük, ez sok helyen tudom, hogy nincs, akkor csak ízlés szerint sózzuk. Összeforraljuk és 2 dl tejszínnel sűrítjük.
Tálaláskor reszelt füstölt sajtot vagy trappistát vagy parmezánt szórunk a tetejére.
Jó étvágyat!