2018. máj 06.

Mediterrán kacsacomb fehérboros paradicsom mártásban (6 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Mediterrán kacsacomb fehérboros paradicsom mártásban (6 adag)

Elkészítés: 2 óra, könnyű

dsc00066.JPG

 

2 nagy fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk és kevés kacsazsíron elkezdjük megpárolni., hozzá adunk 5 gerezd reszelt fokhagymát.

dsc00058.JPG

Ehhez adunk 1 kg pecsenye kacsacombot, sózzuk, borsozzuk, szárított görög bazsalikommal szórjuk.

dsc00062.JPG

Felöntjük 0,5 liter olaszrizlinggel és lefedve puhára pároljuk a húst lassú tűzőn. 

dsc00063.JPG

Amikor a húsunk megpuhult, akkor a fedőt levesszük és hagyjuk elfőni a levét. Ezalatt az idő alatt 1,2 kg megpucolt félbevágott sárgaburgonyát félpuhára főzünk. Leszűrjük, olívaolajjal, sóval, oregánóval és egy citrom levével elkeverjük és 180 fokos sütőben készre sütjük, egyszer közben átkeverjük.

dsc00065.JPG

Amikor a hús elfőtte a levét hozzáadunk 0,5 liter paradicsomlevet és sok-sok olívabogyót, ezzel összefőzzük hagyjuk, hogy sűrűsödjön a leve. 

A húst a mártással a sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta