Mediterrán kacsacomb fehérboros paradicsom mártásban (6 adag)
Elkészítés: 2 óra, könnyű
2 nagy fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk és kevés kacsazsíron elkezdjük megpárolni., hozzá adunk 5 gerezd reszelt fokhagymát.
Ehhez adunk 1 kg pecsenye kacsacombot, sózzuk, borsozzuk, szárított görög bazsalikommal szórjuk.
Felöntjük 0,5 liter olaszrizlinggel és lefedve puhára pároljuk a húst lassú tűzőn.
Amikor a húsunk megpuhult, akkor a fedőt levesszük és hagyjuk elfőni a levét. Ezalatt az idő alatt 1,2 kg megpucolt félbevágott sárgaburgonyát félpuhára főzünk. Leszűrjük, olívaolajjal, sóval, oregánóval és egy citrom levével elkeverjük és 180 fokos sütőben készre sütjük, egyszer közben átkeverjük.
Amikor a hús elfőtte a levét hozzáadunk 0,5 liter paradicsomlevet és sok-sok olívabogyót, ezzel összefőzzük hagyjuk, hogy sűrűsödjön a leve.
A húst a mártással a sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!