2018. máj 06.

Mediterrán kacsacomb fehérboros paradicsom mártásban (6 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Mediterrán kacsacomb fehérboros paradicsom mártásban (6 adag)

Elkészítés: 2 óra, könnyű

 

2 nagy fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk és kevés kacsazsíron elkezdjük megpárolni., hozzá adunk 5 gerezd reszelt fokhagymát.

Ehhez adunk 1 kg pecsenye kacsacombot, sózzuk, borsozzuk, szárított görög bazsalikommal szórjuk.

Felöntjük 0,5 liter olaszrizlinggel és lefedve puhára pároljuk a húst lassú tűzőn. 

Amikor a húsunk megpuhult, akkor a fedőt levesszük és hagyjuk elfőni a levét. Ezalatt az idő alatt 1,2 kg megpucolt félbevágott sárgaburgonyát félpuhára főzünk. Leszűrjük, olívaolajjal, sóval, oregánóval és egy citrom levével elkeverjük és 180 fokos sütőben készre sütjük, egyszer közben átkeverjük.

Amikor a hús elfőtte a levét hozzáadunk 0,5 liter paradicsomlevet és sok-sok olívabogyót, ezzel összefőzzük hagyjuk, hogy sűrűsödjön a leve. 

A húst a mártással a sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta