Kuglóf rizslisztből
Nem rég láttam a TV-ben, hogy a kunok nagy rizs termők és csodás termékeik vannak, de a boltokban sajnos valamiért ezeket a rizseket nem látom. Viszont a rizsből remek lisztet készítenek és a búza liszt helyettesíthető vele, sőt egészséges is. Nos ezen van egy csodás kuglóf recept, el is készítetten, ilyen lett és nagyon bejött.
5 tojás fehérjét verjünk habbá. Közben 25 dkg olvasztott vajhoz adjunk 25 dkg porcukrot a tojások sárgáját és keverjük össze robotgéppel, ehhez kerül 1 csomag sütőpor és 30 dkg rizsliszt és 1 dl tej 1 csomag vaníliás cukor. Az egészet összekeverjük majd hozzákeverjük a felvert habot. Egy szilikon formába vagy kikent más formába öntjük a tészta 2/3-t.
A maradék egy harmad tésztához adunk 1 ek kakaót ezt a tészta tetejére kanalazzuk és és egy hústűvel szépen végig keverjük de csak picit,hogy márványos legyen.
170 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt hőlégkeverésen sütjük. Normál sütőben 190 fok és 45 perc kb. Tűpróbával nem árt ellenőrizni. Kiborítjuk, amikor kihűlt porcukorral hintjük és fogyasztjuk. Jó étvágyat!