2018. máj 10.

Minestrone leves

írta: Petőcz Ferenc
Minestrone leves

Könnyű

dsc00068.JPG

 

Itt a tavasz a vitamin raktáraink kimerültek és már a nagy gyakorol hirtelen csapást szervezetünkre. Ilyenkor jól esik egy kis feltöltés. A zöldséglevesek ebben nagyban tudnak segíteni, ilyen az olaszok minestrone leves is, amely hagyományosan inkább paradicsomos alapú. ennek ellenére mi rendhagyóak voltunk és ezt főztük ki.

Egy kis cukkini kockázva 2 répa karikázva egy gyökér karikázva, fordos kel (pak choi), póréhagyma, 10 szem koktél paradicsom.

dsc00060.JPG

dsc00061.JPG

A felsorolt zöldségeket kevés olajon sózva picit megpárolom, majd felöntöm vízzel, sózom és felforralom, ekkor kerül bele 55 dkg konzerv bab, ha van friss, akkor az. Összefőzőm és amikor kész reszelt sajtot teszek egy tányér aljába, arra merem a levest. Nagyszerű étel. Az eredeti olasz nem csak paradicsomos, de tésztás is, de ez elég sűrű lett, így nem kellett bele. Az eredeti receptje is megtalálható blogunkon keressetek rá.

dsc00064_1.JPG

Jó étvágyat.

Szólj hozzá

Olasz Levesek Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta