2018. jún 01.

Avokádókrémleves kukoricával és sült baconnal

írta: Petőcz Ferenc
Avokádókrémleves kukoricával és sült baconnal

dsc00311.JPG

Valamit újat szerettünk volna, különlegeset, így számba vettük mely konyhák ételeit fogyasztottuk, készítettük és mely ételek maradtak ki. Így jöttünk r,hogy mexikói étteremben ettünk már babos ételt, rántott kaktuszt, készítettünk quessadillat és szeretjük a tortillát, de nem igen készítettünk e nemzet konyhájából. így ezt a levest választottuk és szerintem szeretni is fogjátok, mert olyan, de olyan finom,hogy felkerült a készítjük még listára. Sajnos a technika megtréfált bennünket, fényképezőgépünk halálán van, így néhány kép el sem készült tudtuk meg utólag, de így is jó lesz.

dsc00312.JPG

2 nagyobb és már érett avokádót félbe vágunk, magját kiszedjük, a zöldségvelőt kiszedjük, daraboljuk. Az avokádó zöldség vagy gyümölcs? Nincs róla biztos infónk, ki tudja mi az igazság?

1 nagy fej kockázott vöröshagymát 4 gerezd fokhagymával kevés zsiradékon picit sózva megpárolunk.Ezt követően hozzá adjuk az avokádót és picit így fonnyasztjuk, majd felöntjük 1 liter zöldség alaplével, mi leveskockát használtunk. Ehhez adunk 3 dl főzőtejszínt, az egészet összefőzzük, majd rúdmixerrel pürésítünk. 

A tűzhelyre visszatesszük és 45 dkg fagyasztott morzsolt kukoricát adunk hozzá, eredetileg grillezett darabolt csöves kukorica menne hozzá, de ez volt itthon. Ízesítjük chili szósszal én ezt házi Erős Pistával oldottam, szükség szerint sóztam és elkészült a krémes leves.

Mindeközben sütőben sütőpapíron szeletelt bacont pirítunk és adagonként két-két szeletet a tálalt levesbe törünk. Erről nincs kép, pedig azt hittem sikerült.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Levesek Mexikói Nemzetek konyhája