2018. júl 18.

Tonhalas- kapribogyós tésztasaláta

írta: Petőcz Szabó András
Tonhalas- kapribogyós tésztasaláta

Amikor kánikula van még a legnagyobb konyhatündérek se szívesen tartózkodnak a konyhában, főleg nem ilyenkor készítik a hosszú elkészítési idejű ételeket. Így vagyok ezzel én is, ekkor alkottam meg ezt a receptet, ami kb. 20 perc alatt el is készül, a legnagyobb előnye ez is, hát még a kevés mosogatnivaló, és még boltba se kellett menni!. Ahogy mondani szokás: a kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad.

dsc01104.JPG

Hozzávalók: 35 dkg orzo vagy másfajta száraztészta, 2 gerezd reszelt fokhagyma, 1 piros chili apróra vágva, 1 kis üveg kapribogyó, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 25 dkg koktélparadicsom, 2 140 grammos  olajban eltett tonhalkonzerv, 1 citrom leve

Elkészítés: A tésztát a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük. Eközben a tonhal olaját egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és apróra vágott chilit, 2 percig pirítsuk. Eközben vágjuk apróra a petrezselyem zöldjét, adjuk az olajhoz a kapribogyóval, a félbevágott koktélparadicsommal és a tonhallal együtt, kb 2-3 percig főzzük, amíg az egész át nem melegszik, de ne hagyjuk, hogy a paradicsom túl puha legyen. Szükség esetén sózzuk. A tésztát abba a tálba tegyük, amiben tálalni fogjuk, adjuk hozzá a halas keveréket és óvatosan, hogy a tészta ne törjön össze keverjük el. Frissen facsart citrommal tálalás előtt locsoljuk meg az egészet, pár petrezselyem levéllel díszíthetjük.

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta